Quinoagröt med smak av saffran

Quinoagröt med saffran är en lyxig frukost med spännande kryddiga smaker, krämig sötma från kokad quinoa i växtmjölk och honung.  Toppa den med mandelsmör, russin och varm mjölk blir den både närande och härlig och du får en näringsrik frukost med protein, fibrer och andra viktiga näringsämnen som ger energi och håller dig mätt länge.

Quinoagröt med smak av saffran
Quinoagröt med smak av saffran

2 portioner

Ingredienser
120g okokt quinoa
300 ml växtmjölk
2 tsk honung
2 bananer
1/2 paket saffran

Topping
Mandelsmör
Gula russin
Varm mjölk
Grekisk yoghurt

Lägg quinoan i en kastrull med 200 ml kokande vatten, mjölk och honung och låt blandningen koka upp.

När gröten kokar, minska värmen och låt sjuda i cirka 15 minuter, tills quinoan är fluffig och det mesta av vätskan har absorberats.

Ca 5 minuter innan gröten är klar, skiva bananen i mixen och rör ner saffran, låt sedan allt koka ihop resten av tiden innan servering.

Tillsätt mandelsmör, några gula russin, varm mjölk och lite yoghurt.